FAQ

POWER KNOT - LFC (LIQIUD FOOD COMPOSTER) 

​​Ofte stillede spørgsmål!

1. Hakker eller knuser LFC maden?
Nej LFC-maskinen blander det nye tilsatte mad med den gamle mad samt mikroorganismer. Maden nedbrydes og producerer primært væske, CO2 og varme. Maden bør ikke hakkes eller skæres i små stykker inden det kommes i maskinen, da det kan forårsage små ufordøjede madrester der entrere udgangshullerne og øger niveauet for ufordøjet mad og biologisk tilsætning. Maskinen roterende har kun den funktion at mixe og langsomt blande maden. Maskinen kører kun en fjerde del af tiden, hvilket minimerer brugen af elektricitet.

2. Er LFC nedbrydningen en portions proces?

Nej, der kan kontinuerligt tilsættes mad, da maskinen nedbryder hele tiden.
 

3. Lugter maskinen?
Nej, nedbrydningen er en iltningsproces, hvilket vil sige at det foregår på samme måde, som når bladene falder af træerne om efteråret. Men ved at det er en lukket beholder, accelereres processen betydeligt.

 

4. Hvad er afgørende for hvor meget vand LFC-maskinen bruger?
Alt efter hvor meget organisk madaffald der er påfyldt, tilsættes vand i den mængde der skal til, for at holde en kontinuerlig fugtighed, der er afgørende for hvor hurtigt nedbrygningsprocessen sker. Det samme er gældende for tilsætningen af de nedbrydelige mikrober.

 

5. Kan vi bruge LFC's produktion som gødning i jorden?

Måske fodres maskinen kun med frugt og grønt, så kan det bruges som gødning, da det er rig på næringsstoffer, (på samme måde som hvis det havde været komposteret på traditionel måde). Har affaldsmaden kød, fedtstoffer, fedt og krydderier, såsom salt og peber er det måske ikke egnet, men det kan testes ved biologer om det er egnet som gødning.
 

6. Hvordan vejer LFC-maskinen vægten af det påfyldte?
Der er monteret belastningsceller i hvert hjørne af LFC'en, der vejer LFC'en samlede vægt. Ved installationen kalibrerer softwaren sig selv, så den kender maskinens tomme vægt. Softwaren ved derefter hvor meget der er i maskinen og hvor meget der tilføjes hver gang.

 

7. Hvordan hjælper det vores virksomhed?

Med LFC kan man se mængden af affald der time, dag, måned samt år nedbrydes af maskinen. LFC rapporter også mængden af C02 udslippet der udledes via påfyldningen. Denne egenskab er patenteret (Liquid Food Composter)

8. Power Knot findes i 8 forskellige størrelser – hvordan finder vi den rette størrelse?

Vejer affaldet hver dag og registrerer det. Alternativet kunne være, at veje madaffaldet lørdag, mandag og onsdag, hvis du ikke kan veje det hver dag i en uge.

Vej affaldet hver dag i en uge og registrer det. Alternativt kan man veje det lørdag, mandag og onsdag, hvis det ikke er muligt at veje det hver dag i en uge. Tage gennemsnittet af vægten. Kapaciteten på en maskine er også baseret på varigheden af arbejdsdagen. Dvs. intervallet for hvornår der smides mad i første og sidste gang i på en arbejdsdag. Det vil sige, at hvis der smides samme mængde mad ud med jævne mellemrum over en 18-timers dag, som på en 8-timers dag, skal der bruge en mindre maskine.


9. Hvilke data er tilgængelige?

På skærmen får man adgang til al konfiguration, kontrol, status, brugsdata, statistik og diagnostik. Data over mængden af madaffald der er smidt i maskinen, både numerisk og grafisk.
 

10. Hvordan får man adgang til data via Cloud?
Du kan bruge en hvilken som helst enhed, der har en browser (såsom Safari, Firefox eller Chrome). Det betyder at du kan bruge enhver mobiltelefon, tablet eller pc. Dette omfatter f.eks. enheder der kan køre Apple iOS, Google Android, Microsoft Windows eller Linux.

 

11. På hvilken måde reducerer brugen af LFC-maskinen mit Co2 udslip i naturen?

Brugen af LFC-maskinen reducerer Co2 udslippet i forhold til naturen, med store mængder, da ved brugen af LFC-maskinen, er der ikke noget der skal bortskaffes via transport.
 

12. Hvad sker der i LFC-maskinen under nedbrydningsprocessen?
I LFC-maskinens tromle er der indbygget powerchips, der ca. optager en tredje del af tromlens volume. Disse powerchips fungerer som en proces til powerenzymerne (blandingen af mikroorganismer og enzymer), der er med til at skabe et stort overfladeareal, for at fremskynde komposteringsprocessen. Inde i komposten roterer en arm langsomt, for grundigt at blande madaffaldet med Powerchips (mikroorganismer og enzymer), vand og ilt. Den kontinuerlige proces producerer vand, CO2 og varme til 108 °F (42 °C), hvilket fremmer processen yderligere. CO2 skabt under nedbrydning er en del af den naturlige cyklus af kulstofgenerering fra planter, hvilket gør processen kulstofneutral. Det organiske madaffald nedbrydes gradvist til en væske, der automatisk siver gennem maskinens bund, bestående af mange små 2mm huller og ud i afløbssystemet. En form for maske/net fanger det ikke opløseligt, der kan tages op når maskinen er kørt tom. Vær derfor opmærksom på, at der er sorteret korrekt inden påfyldning.

 

13. Bruges der kemikalier i LFC-Maskinen?
Nej. Nedbrydningen foregår på en naturlig måde ved hjælp af mikroorganismer. Mikroorganismer er omkring os overalt og er ansvarlige for at fordøje alle former for affald. Vi har en særlig blanding af mikroorganismer (Powerzyme), som fremskynder nedbrydningen af de fleste fødevarer. LFC-maskinen kan nedbryde de fleste organiske madvarer inden for 24 timer.

 

14. Hvor er LFC fremstillet og produceret?
LFC-maskinerne er designet og udviklet af Power Knot i Silicon Valley. Power Knot ejer hele IP (intellektuel ejendomsret) og alle patenter.

 

15. Er teknologien i LFC-maskinerne testet og pålidelige?

Ja. Power Knot's joint venture-selskab (Power Knot Korea) har lavet LFC-maskiner siden 1999. Den nuværende model er fjerde generationens maskine og tilsluttes tusindvis, der allerede er implementeret.​​